Even voorstellen: Jeroen

Even voorstellen: Jeroen

Hé, ik ben Jeroen Klis. Pas net werkzaam bij CRECS als senior visueel ontwerper, maar inmiddels toch al weer eeuh… even tellen… bijna 25 jaar werkzaam in dit vak. Pfff, dat klinkt als een eeuwigheid, maar zo voelt het totaal niet. Nog steeds vind ik het geweldig om een boodschap inhoudelijk terug te brengen tot de kern, en visueel zo vorm te geven dat deze het beste overkomt. In wat voor medium dan ook: van website tot animatie, van social media post tot direct mailing. En noem het oldschool, maar stiekem heb ik nog wel een beetje een voorliefde voor drukwerk. Met een bijzondere papiersoort, stansvorm of vouwwijze val je tegenwoordig juist weer méér op. En zeg nou zelf: wat ruikt er nou lekkerder dan een vers gedrukte brochure?

Ondertussen verdiep ik me graag in nieuwe technieken. Zo heb ik in het begin van de Corona-periode een 3d-printer aangeschaft om mezelf in mijn vrije tijd een beetje bezig te houden. In eerste instantie om bestaande 3d-modellen te kunnen printen, maar langzamerhand ook bezig met zelf eenvoudige objecten in 3d te tekenen. Vanuit daar ontdekte ik dat ik deze techniek ook weer in kon zetten om mijn grafische ontwerpen voor verpakkingen makkelijk te kunnen presenteren. Geweldig toch, als verschillende disciplines bij elkaar komen?

In mijn vrije tijd kijk ik graag series en films, vind je me regelmatig achter mijn PS5 (al dan niet met VR-headset, samen met mijn kinderen BeatSaber spelend), maak ik graag een boswandeling met mijn vriendin (daar zijn onze kinderen dan weer niet zo makkelijk voor te porren) en ga ik graag naar concerten, festivals en musea. Dus je snapt wel dat ik straks heeeeel wat in te halen heb…